Header Kopie
Classics

De objecten die worden ontworpen door studio Michaël Verheyden zijn sereen en stralen rust uit.
Ze worden gekenmerkt door zuivere geometrie en een minimalistisch karakter. Deze eenvoud siert maar in het geval van Michaël Verheyden siert en accentueert deze ook doelbewust de nauw geselecteerde materialen.

Elk ontwerp van Michaël Verheyden staat het materiaal toe voor zich te spreken. De materialiteit en tactiliteit van onder andere brons, leder en diverse hout- en marmersoorten worden door Michaël Verheyden’s minimale vormgeving uitgelicht en voegen er een typerende, on-pretentieuze rijkelijkheid aan toe. Hun brute intrinsieke karakter wordt echter feilloos uitgebalanceerd door het ontwerp.

Deze evenwichtsoefening beheerst Michaël Verheyen als geen ander en staat hem toe objecten te creëren waarbij ontwerp en materiaal elkaar moeiteloos ondersteunen.

Classics3
Pastille S Pastille Doblo Penbox M Letterbox Yellow

Daarnaast sluiten de toegepaste ambachten en manuele afwerkingstechnieken aan bij het tijdloze karakter van zijn collectie.
Ze leiden er dan ook toe dat elk object die de studio verlaat in zeker zin uniek is, als het ware kleine collectors items.
Zijn studio ademt dan ook creativiteit en creatie uit, een plek waar overduidelijk vakmanschap centraal staat en diverse ambacht worden uitgevoerd.

Working 5
E992288Db11Dea0A91C14Cb4Cb501Df0
1B2616673Bceb9E898208864F9E7Cc37

Michaël Verheyden is zowel ontwerper als maker, zijn vrouw Saartje is het meesterbrein achter de materiaalcombinaties.

De objecten die zij samen creëren hebben dan ook geen vervaldatum. Hun materialiteit, functionaliteit en vormgeving zijn onmogelijk dateerbaar. Het laat elk van zijn objecten dan ook toe te worden geïntegreerd in diverse stijlen en omgevingen.

Form follows function is zijn mantra, elegantie het resultaat.

Michael Verheyden 16
Classics2
Tabou Calacatta Viola 4 Kopie
Schermafbeelding 2021 01 06 Om 10 58 282
Lamp

Ontdek de bijzondere objecten van Michaël Verheyden in onze showroom.

Meer info ?
info@classo.be

(Foto's: Michaël Verheyden)