De Shift is een uitlengbare tafel met uniek design.
Eigentijdse collectie tafels en stoelen met ingetogen vormgeving.
Close van Arco is een serie stoelen en barstoelen voor het moderne interieur.

Close stoel

Een collectie stoelen, lounge fauteuils en zitbanken die net zo comfortabel zitten als ze eruit zien. IJslandse designer Gudmundur Ludvik ontwierp een ronde zitkuip die de rug goed ondersteund.
Deze afgeronde zitschaal is bekleed in stof of leder en verkrijgbaar met een poot in eik, walnoot of met een metalen onderstel.
De Close familie werd uitgebreid met de Close Plus stoel, de Close bench, de Close lounge en Close barstool. Prijs-kwaliteit een zeer degelijke stoel.

Close van Arco is een serie stoelen en barstoelen voor het moderne interieur.
Nederlands vakmanschap, passend in diverse interieurs.

Shift tafel

Shift tafel, een ontwerp van Nederlands designer Jorre van Ast. Deze moderne, slanke uitschuifbare tafel is voorzien van een doordachte techniek.
Het verlengstuk van 100 cm plooit netjes weg onder het tafelblad waardoor u geen losse verlengstukken hoeft weg te bergen.
De tafel bestaat uit een semi massief houten blad die rust op een aluminium frame.
Kortom een zeer elegante verlengbare tafel en knappe toevoeging aan de Arco collectie.

Nederlands vakmanschap, passend in diverse interieurs.
Eigentijdse collectie tafels en stoelen met ingetogen vormgeving.

Slim en Slim Plus tafel

Bertjan Pot ontwierp voor Arco de Slim collectie, gebaseerd op het oermodel van een tafel. Een sober, minimalistisch ontwerp die naadloos in verschillende interieurs past.
Het ranke tafelblad en de fijne tafelpoten worden mogelijk gemaakt door de unieke staal-sandwich constructie. Deze stalen structuur geeft de Slim tafel niet alleen zijn slanke vorm maar zorgt ervoor dat grotere lengtes mogelijk zijn.
De Slim collectie werd later verder uitgebreid met de Slim Plus, Slim+ high en Slim round.

Nederlands vakmanschap, passend in diverse interieurs.
Dew organische salontafel, perfect in uw design interieur.

Arco maakt tafels en objecten die de tafels complementeren

Arco maakt sinds 1904, al vier generaties lang, zowel tafels als objecten die de tafels complementeren zoals stoelen en zitbanken.
De productie gebeurt in het dorp Achterhoek – Nederland en het is de natuurlijke schoonheid en rijkdom van de omgeving die de Arco vakmensen inspireert.
De tafels worden gemaakt van het beste lokaal hout en dit op een zo duurzaam mogelijke manier.
Deze lange geschiedenis, de ervaring, het respect en de permanente investering in nieuwe technieken resulteren in tafels en objecten die getuigen van "nieuw" vakmanschap.
Het zijn stuk voor stuk meubelen die met passie gemaakt worden voor de huidige en de komende generaties.

Bij Arco wordt de eettafel gepromoveerd tot een echte "leef" tafel. De eettafel is een bijzonder meubel in huis omdat het de centrale plek is waar mensen ontmoeten, gedachten wisselen, eten, feest vieren en werken.

Design & Functionaliteit

De verschillende ontwerpers hebben allen een eigen stijl maar delen een gemeenschappelijke filosofie waar oog voor detail, functionaliteit, ingetogenheid en tijdloze esthetiek centraal staan.
De meubelen en objecten zijn niet vluchtig en dringen zich ook niet op. Kwaliteit staat voorop.

Handgemaakte houten tafels van Arco - Puur vakmanschap gemaakt voor generaties

Bij Arco wordt alles in eigen atelier geproduceerd en wordt bijna uitsluitend lokaal ecologisch gerooid en 100 % gecertificeerd hout gebruikt dat op verschillende manieren kan worden afgewerkt. Sommige meubelen worden gefineerd maar er is ook mogelijkheid om duramas of massief hout te verwerken.
De vakmensen bij Arco hebben levenslange ervaring en beheersen de technieken om het hout te beroken, te oliën, te beitsen, te kleuren en eventueel ook manueel te borstelen.

Maatwerk is bijna altijd mogelijk.

Door de talrijke afwerkingsmogelijkheden en maatvoeringen worden de meubelen gepersonaliseerd en kunnen ze volledig worden aangepast aan het interieur.
Het Classo team helpt graag bij het maken van de juiste keuze.