Edra Standard sofa bij Classo, Gent-Lochristi, Foto Sergey Ananiev
De Standard sofa van Edra is met zijn beweegbare arm- en rugleuning uiterst comfortabel, Foto Cafeine
On The Rocks Sofa - Arch. Chelsea Hing, Foto Rhiannon Taylor

Edra On the Rocks

Organische vormen, ontelbare mogelijkheden.

De iconische sofa On the Rocks van Francesco Binfaré voor Edra creëert ongekende mogelijkheden dankzij haar modulaire opstelling en vrije positionering van de rugleuning. De vier zitmodules en twee soorten rugkussens zorgen ervoor dat deze sofa naar hartenlust kunt aanpassen aan de individuele zitwensen van elke gebruiker.

© foto Rhiannon Taylor - architect Chelsea Hing

Edra - modern en cosy design voor elk interieur.

Edra Grande Soffice

Laat je omarmen door uitzonderlijk zitcomfort.

De imposante en stijlvolle Grande Soffice sofa werd voor Edra getekend door Francesco Binfaré. Moduleerbaar en flexibel, zacht en uitnodigend. Zo geniet u van een uitzonderlijk zitcomfort – volledig op uw maat.

Modulair sofasysteem van Edra past zich aan in elk interieur, Foto Cafeine
Standard Sofa bij Classo - Arch. Anna Zinkovskaya, Foto Sergey Ananiev

Edra Standard

Ongeëvenaard relaxen in tijdloze topkwaliteit.

De Edra Standard sofa - ontworpen door topdesigner Francesco Binfaré – is een flexibele modulaire zetel, die u volledig samenstelt volgens uw wensen. De Gellyfoam® en Smart Cushion-innovatie zorgen voor een zetel waarin u heerlijk kunt relaxen.

© foto Sergey Ananiev - architect Anna Zinkovskaya

Eigenzinnig Italiaans design van superieure kwaliteit

Edra is een Italiaans designmerk, opgericht in de Toscaanse bergen in 1987. De naam Edra komt van het Griekse Exedra en betekent zitplaats in de buitenlucht, of ontmoetingsplek voor een filosofisch gesprek. En dat is exact waartoe deze prachtige zitmeubelen uitnodigen.

Het merk staat bekend om zijn exclusieve en tijdloze sofa’s, fauteuils en andere meubelen van topkwaliteit.

Relaxen in puur design

Het geheim van Edra zit binnenin: dankzij de Smart Cushion-innovatie vormt u de kussens van de Edra-sofa’s zoals u dat wenst. En Edra’s eigen gepatenteerde vulling Gellyfoam® biedt u ongeëvenaard comfort in alle flexibiliteit zonder afbreuk te doen aan het schitterende ontwerp.

Dankzij haar uitgekiende design maakt dit merk deel uit van de permanente collecties van onder andere het MoMA in New York, het Centre Pompidou in Parijs en het Triënnale Design Museum van Milaan.

Tijdloze topontwerpen: STANDARD sofa, On the Rocks & Grande Soffice

Ontwerper Francesco Binfaré werkt sinds 1993 samen met Edra. Hij is onder andere de designer van de Standard, een elegante en organisch gevormde modulaire sofa die zich aanpast volgens de wensen van de gebruiker.

Ook de andere iconische Edra-sofa On the Rocks is van Francesco Binfaré’s hand. De vrije positionering van de rugleuning zorgt ervoor dat meerdere personen comfortabel kunnen zitten, zelfs als dat in de tegenovergestelde richting is.

De tijdloze elegantie van Grande Soffice doet denken aan het classicisme, met lineaire vormen die uitmonden in zachte rondingen. Ook dit ontwerp ontstond op de tekentafel van Binfaré en net als zijn andere designs is de Grande Soffice een streling voor het oog en de perfecte plek om tot rust te komen.

Masanori Umeda ontwierp de Rose Chair, het iconische haute couture-zeteltje. De zitting bestaat uit verschillende handgemaakte bloemblaadjes, het frame is van metaal en voorgevormd hout.

En dan is er nog Scrigno: een reeks metallic gelakte houten dressoirs met een mozaïek van spiegelscherven. Handgemaakt topdesign van verschillende afmetingen met deurtjes of lades. Deze schitterende kasten – in elke betekenis van het woord – zijn een ontwerp van de broers Campana, ook bekend van de Favela.

Kom de volledige collectie ontdekken in onze showroom in Lochristi bij Gent.