Rome design sofa van Flexform.
Groundpiece sofa van Flexform.
Fly salontafels en bijzettafels, met top in hout of marmer.
Feel Good en Guscio Alto van Flexform.
Flexform Campiello sofa hoekopstelling.
Flexform Crono tweezit met rug in gevlochten tuigleder.

Zetels van onberispelijke kwaliteit

Het familiebedrijf Flexform werd in 1959 opgericht door de gebroeders Gamberti, als ambachtelijke meubelmakerij in het noorden van Italië. Intussen is de onderneming in handen van de derde generatie. De ambachtelijke werkplaats veranderde in een modern ontwerp- en productiecentrum, maar de kwaliteit van Flexform-zetels blijft onberispelijk.

Al meer dan 40 jaar geeft architect-designer Antonio Citterio de collecties van Flexform vorm. En de voorbije jaren werkte het merk regelmatig samen met andere toonaangevende ontwerpers zoals Joe Colombo, Asnago-Vender, Cini Boeri en Rodolfo Bonetto.

Flexform staat voor discrete en geraffineerde elegantie in een ongedwongen stijl

De hoofdzetel van Flexform ligt in Meda, een stad net buiten Milaan. Daar gebeurt het hele productieproces - van ontwerp tot eindproduct. Het design staat synoniem voor duurzame en tijdloze topkwaliteit, en voor vakmanschap met oog voor detail.

In de ontwerpen zijn alle proporties tot in de puntjes uitgebalanceerd. En ook op vlak van comfort behoren de zitbanken tot de absolute top. De superieure kwaliteit van stoffen, materialen en afwerkingen zorgen ervoor dat Flexform-meubelen een leven lang mee gaan.

Sofa’s om in weg te dromen

In de multifunctionele moduleerbare sofa’s van Flexform voelt u zich echt thuiskomen. De fijne stoffen en hoogwaardige veren- en donsvulling creëren een uitnodigende warmte en beloven een verrassende zachtheid voor elke individuele gebruiker. De kenmerkende rugkussens zijn voorzien van een rolkussen voor meer rug- en neksteun voor nog meer zitcomfort.

De voorbije jaren breidde Flexform zijn gamma uit. Van de tekentafel van Antonio Citterio en zijn team rolden intussen ook een prachtige reeks fauteuils, salon- en bijzettafels en zelfs buitenmeubelen.