Collectie hedendaags design en iconische klassiekers zoals de Platner chair, Tulip table, ...
Bertoia side chair in tuigleder.
Knoll Saarinen tafel in zwarte marmer, zwarte rilsan poot.
De MR Lounge van Mies van de Rohe - Bauhaus
Iconische designklassieker van Eero Saarinen - Tulip dining table.
De befaamde Barcelona chairs van Mies van de Rohe.

Modernistische inspiratie

Knoll International staat synoniem voor inspirerende en innovatieve designmeubelen die perfect passen in elk type interieur. Wie Knoll zegt, denkt meteen aan de Barcelona of Wassily Chair. Iconische ontwerpen die tot de verbeelding blijven spreken en een prominente plek verdienen in het huis van elke designliefhebber.

Het Amerikaanse Knoll wordt in 1938 in New York opgericht door de Duits-Amerikaanse Hans Knoll, zoon en kleinzoon van gereputeerde meubelmakers. Samen met zijn broer Wilhelm II neemt Hans de familiezaak over met als doel modernistische meubelen van het Europese vasteland te importeren naar de VS. Maar tijdens de oorlogsjaren wordt de import moeilijker en moeten ze op zoek naar lokale designers.

Zo transformeert Knoll van importeur naar een door het modernisme en Bauhaus geïnspireerde meubelfabrikant, met succes. Al snel wordt de locatie in New York te klein en de productie verhuist in 1950 naar Pennsylvania, waar het hoofdkwartier van Knoll International nu nog altijd gevestigd is.

Als Hans in 1955 in een auto-ongeluk sterft, neemt zijn vrouw en architecte Florence de designstudio over. Tot 1965 blijft ze ook aan het hoofd staan van de designafdeling. Florence overhaalt in die periode heel wat toonaangevende architecten en kunstenaars om meubels te ontwerpen voor Knoll.

Knoll, designmeubelen voor thuis en op kantoor

Zo creëerden onder andere Eero Saarinen (Tulip Chair), Marcel Breuer (Wassily Chair), Pierre Jeanneret en Hans Bellman meubels voor Knoll en kreeg de studio ook de rechten op de legendarische Barcelona-stoel die Ludwig Mies Van der Rohe in 1929 samen met Lili Reich ontwierp. Hoewel veel van deze ontwerpen dateren van de eerste helft van de 20e eeuw, behoren ze nog steeds tot de best verkopende producten.

De filosofie van Knoll International – Modern Always – speelt in op de behoeften van de moderne consument door hedendaags comfort te bieden met een prachtige vormgeving. Innovatieve technieken en authentiek Italiaans handwerk garanderen de tijdloze kwaliteit waarvoor dit merk al decennia lang bekend staat.